Taliban blijven weerstand bieden

Foto Reuters ©REUTERS

In de zuidelijke Afghaanse provincie Helmand blijven de taliban weerstand bieden tegen het grootscheepse offensief dat de door de NAVO geleide troepenmacht ISAF heeft ingezet.

(belga) - Dat maakte de ISAF woensdag bekend. 'De opstandelingen zijn taktisch bedreven, zijn tot weerstand in staat en zijn listi'", zo klonk het. Niettemin blijft de operatie Moshtarak de goede weg opgaan.

Dinsdag heeft het offensief aan twee soldaten van de ISAF het leven gekost. Hun nationaliteit is niet meegedeeld. Sedert de start van Moshtarak zaterdag zijn al minstens vier ISAF-soldaten gesneuveld, onder hen een Brit en een Amerikaan.

Volgens correspondenten van Amerikaanse en Britse media die mee oprukken met de buitenlandse troepen en het Afghaanse leger, zijn bij de operatie talrijke taliban gedood. Precieze cijfers gaven de autoriteiten en het leger niet.

De ISAF heeft sinds de start van de operatie per vergissing al minstens 15 burgers het leven ontnomen. In de aangrenzende provincie Kandahar kwamen nog eens vijf mensen om tijdens een luchtaanval.

In het oosten van Afghanistan zijn bij een luchtaanval 'meer dan een dozijn opstandelingen' gedood.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud