Tamil tijgers eisen luchtaanvallen op

De rebellen van Tamil eisten zondag twee luchtaanvallen op Colombo en zijn omgeving op. Er waren zware explosies gehoord als represaille tegen een Sri Lankaanse luchtaanval.

(belga) 'Wij stuurden twee eskaders tegen leveringsinstallaties van brandstof aan de militaire luchtmacht nadat twee vliegtuigen van het leger van Sri Lanka een voorwijk van Kilinochchi (een gebied dat door de Tamil tijgers wordt gecontroleerd) bombardeerde', verklaarde een woordvoerder van de Tamil tijgers.

De luchtaanval tegen brandstofdepots werd bevestigd door de Minister van Defensie. Inwoners van Colombo hoorden zware explosies zondagmorgen waar het afweergeschut in werking trad. De overheid had bovendien de elektriciteit afgesneden waardoor miljoenen Sri - Lankanen de finale van de wereldbeker tussen het nationale cricketteam van Sri Lanka en Australië misten.

Donderdag had de overheid de elektriciteit al eens afgesloten omdat radars een niet identificeerbaar vliegtuig in de lucht hadden opgemerkt.

Een woordvoerder van het Engels-Nederlandse petroleumbedrijf Shell meldde dat drie gebouwen van haar in brand stonden. Geen enkele gasreserve lijkt volgens de eerste informatie vernietigt.

Zaterdag onderzocht de politie en veiligheidsdiensten van Sri Lanka uit schrik voor een aanslag alle voertuigen die de hoofdstad binnenreden en gingen ze ook over tot identiteitscontroles.

Sinds een maand zijn de overheden in Sri Lanka alert na een bombardement van separatisten op een militaire luchtmachtbasis nabij de internationale luchthaven van Colombo. Met dit offensief toonde de rebellen hun nieuwe mogelijkheden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud