Thailand dringt besmetting vogelgriep fors terug

(belga) - De regering in Thailand heeft naar eigen zeggen de vogelgriep in het land "onder controle". Terwijl de virale ziekte twee weken geleden op 163 plaatsen in 40 provincies voorkwam, is de vogelpest thans nog op 10 plaatsen aanwezig. Dat heeft een regeringswoordvoerder donderdag gezegd.

China ervaart "enige problemen" bij de uitbraak van vogelpest in de Volksrepubliek, erkent de regering. Het grote aantal gekweekte gevogelte, uiteenlopende houdingen en de verspreiding over het land van kippenboederijen hebben bij de bestrijding en het controleren van de ziekte voor "enige moeilijkheden" gezorgd, aldus de Chinese regering. Tot op heden is op 23 plaatsen in 12 Chinese provincies vogelgriep bevestigd of vermoed.

Een overdracht van het virus op mensen is in China tot op heden nog niet gemeld. In andere Aziatische landen zijn op deze manier al minstens 16 mensen gestorven.

Het tweede verdacht geval van vogelpest in Duitsland is woensdag vals gebleken. Een patiënt die in Dresden werd onderzocht, had geen griep, aldus een Duitse regeringswoordvoerder.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud