Thaise manifestanten vragen VN-interventie

Roodhemden schreeuwen slogans voor de VN-kantoren in Bangkok (Foto AFP)

De Thaise roodhemden, tegenstanders van de huidige regering, gaan de Verenigde Naties (VN) vragen om tussen te komen nu het leger dreigt met een militaire operatie. Dat melden de betogers donderdag.

(belga) - De betogers zijn van plan om een brief over te maken aan VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon waarin ze de internationale gemeenschap vragen om te reageren op de huidige situatie. Volgens Weng Tonjirakarn, een van de leiders van de roodhemden, gebruikt het leger geweld tegen ongewapende betogers. 'We vragen dat de VN een vredesmacht stuurt', aldus de leider.

De woordvoerder van het Thaise leger, Sunsern Kaewkumnerd, is echter van mening dat het om een 'binnenlandse aangelegenheid' gaat. 'Onschuldige' betogers worden dan ook opgeroepen om naar huis te keren.

Het Thaise leger riep de manifestanten donderdagmorgen op om het centrum van de hoofdstad snel te verlaten. Er bleef namelijk 'weinig tijd over' voor een militaire operatie van start zou gaan om hen uiteen te jagen.

De roodhemden vrezen een herhaling van de gewelddadige confrontaties van 10 april. Daarbij vielen 25 doden, waaronder 19 burgers.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud