Tien Koerdische soldaten gedood bij zelfmoordaanslagen

(belga) - Tien Koerdische militieleden zijn dinsdag om het leven gekomen bij drie zelfmoordaanslagen met een bomauto in Soeleimaniyah, waar de Iraakse president Jalal Talabani veel steun geniet. Dat meldt een plaatselijke veiligheidsbron.

De meest bloedige aanslag was gericht tegen het hoofdkwartier van de militieleden in het zuiden van Soeleimaniyah in Koerdistan, 330 kilometer ten noorden van Bagdad. 'Acht soldaten werden gedood en meerdere personen raakten gewond, toen een kamikaze met een bomauto razendsnel in de richting reed van de ingang van het gebouw', liet een kolonel van de Koerdische veiligheidsmacht weten.

Twee andere zelfmoordaanslagen met een bomauto in Soeleimaniyah waren gericht tegen een escorte van een vooraanstaande Koerdische politicus. Twee van zijn lijfwachten kwamen om het leven en zes mensen werden gewond.

Een vierde bomauto werd ontdekt dichtbij het Ashti-hotel in het centrum van de stad, waar gewoonlijk buitenlandse journalisten verblijven, voegde de officier eraan toe. Specialisten van de ontmijningsdienst maakten het voertuig onschadelijk.

Voorts werden vier buitenlanders, waarschijnlijk Amerikaanse veiligheidsagenten, gedood door een bom die gericht was tegen een konvooi in de buurt van de stad Ramadi, aldus de politie dinsdag.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud