Advertentie

Tiental doden na ontploffing tankwagen in Bagdad

(tijd/belga) - Bij de ontploffing van een tankwagen in Bagdad zijn woensdag een tiental doden gevallen. Diverse bronnen melden minstens 17 doden. Een functionaris van het Iraakse ministerie van Binnenlandse Zaken houdt het bij tien doden en vijftien gewonden. De explosie veroorzaakte een grote vuurbal waardoor ook een aantal auto's vuur vatte. Alle slachtoffers zijn Iraakse burgers.

foto epa: Het Russische televisiestation NTV toont de brandende tankwagen en een van de auto's die mee in brand schoten.

Bij de ontploffing van een tankwagen geladen met explosieven in de Al-Bayaa-wijk in Bagdad zijn woensdagochtend tien doden en vijftien gewonden gevallen. Dat meldt een functionaris van het Iraakse ministerie van Binnenlandse Zaken. Eerder spraken diverse andere bronnen van minstens 17 doden. Volgens een politieman ter plaatse zouden er 22 doden zijn.

Volgens de eerste informatie waren er twee mensen aan boord van de tankwagen. 'Die personen zijn er niet in geslaagd om het voertuig ter hoogte van het kruispunt onder controle te houden. Daarop explodeerde de tankwagen die daarbij ook op een andere personenwagen botste', duidt de functionaris. De tankwagen was mogelijk op weg naar het nabijgelegen politiestation.

Volgens Hamid Sabah Fahed, het hoofd van de politie in de Iraakse hoofdstad, vervoerde de tankwagen geen brandstof, maar was hij volgeladen met explosieven die doelbewust in brand werden gestoken. 'Het gaat om een echte terreurdaad want er is hier geen enkel militair doelwit', verklaarde de politiefunctionaris.

Onder de slachtoffers bevinden zich vooral voetgangers en andere weggebruikers.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud