Advertentie
Advertentie

Tientallen doden bij verschillende aanslagen in Irak

Bij aanslagen op verschillende plaatsen in Irak zijn zondag tientallen mensen omgekomen. De zwaarste dodentol werd opgetekend in Bagdad. Bij een aanslag met een bomauto op sjiitische pelgrims die terugkwamen van de heilige sjiitische stad Kerbala kwamen daar negentien mensen om en raakten twintig anderen gewond.

(afp) Tien andere burgers lieten het leven bij een zelfmoordaanslag in de wijk Moestansiriya. De kamikaze droeg een bomgordel en bracht zichzelf tot ontploffing toen hij in een minibus stapte. Er vielen ook zeven gewonden.

In Mosoel, in het noorden van Irak, kwamen vier mensen om bij een aanslag op de zetel van de Islamitische Partij, de grootste soennitische partij in Irak. Mogelijk ging het om een zelfmoordaanslag.

In Baladruz ontplofte een zelfgemaakte bom toen er een minibusje voorbijreed met arbeiders. Vijf mensen kwamen om en tien anderen raakten gewond.

In Mahmoediyah kwamen twee vrouwen om bij een bomexplosie en raakten een vrouw en een kind gewond.

In al-Mashroe, nabij Hilla, werden twee burgers gedood, aldus nog de politie. Het geweld komt daags na een internationale conferentie in Bagdad over de veiligheidssituatie in Irak.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud