Toon tussen Washington en Moskou almaar bitser

De Russische president Dmitri Medvedev. (foto: afp)

De Russische president Dmitri Medvedev en de Amerikaanse vicepresident Dick Cheney hebben zaterdag fors uitgehaald naar elkaar. De beide leiders beschuldigen elkaar ervan het conflict in Georgië aante wakkeren.

(belga) - Medvedev verklaarde zaterdag dat de Verenigde Staten onder het mom van humanitaire hulp wapens leveren aan Georgië. Hij verwees naar de aankomst van de USS Mount Whitney, het vlaggeschip van de zesde vloot, in een Georgische haven.

"Ze hebben een hele vloot gestuurd om humanitaire hulp te sturen", schimpte de Russische president. "Ik vraag me af hoe zij zouden reageren als wij onze marine zouden gebruiken om humanitaire hulp naar de door orkanen geteisterde Caraïben te brengen".

Cheney reageerde vanuit een economisch forum in Italië. Hij verklaarde dat Rusland oorlogsdaden had gepleegd tegen het democratische regime in Georgië. "De Russische troepen hebben een intern conflict aangewakkerd, burgers gedood en en voor een exodus van tienduizenden mensen gezorgd", beet Cheney terug.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud