Topmedewerker van Bin Laden gedood

Bij een razzia in het noorden van de Kaukasus heeft de Russische geheime dienst een van de nauwste medewerkers van Osama bin Laden in de regio, de Jordaniër Abu Hafs, gedood.

(belga) De Jordaniër, een van de beruchtste terroristen in het conflictgebied, werd zondag bij de bestorming van een woning in de stad Khasavyurt in Dagestan doodgeschoten. Dat heeft een woordvoerder van de inlichtingendienst volgens het persagentschap Interfax meegedeeld.

In totaal werden bij de aanval vijf rebellen gedood.Volgens de Russische media zou Abu Hafs de afgelopen jaren met de hulp van schenkingen uit de Arabische wereld opleidingskampen voor rebellen in Tsjetsjenië hebben geleid. Voor de geheime dienst geldt de Jordaniër als de topvertegenwoordiger in de regio van terroristenleider Bin Laden.

De Kremlintrouwe Tsjetsjeense eenheden onder premier Ramsan Kadyrov en de Russische strijdkrachten waren er de laatste tijd in geslaagd verschillende leiders van de uiteengedreven islamitische rebellen in de noordelijke Kaukasus uit te schakelen.

Het verzet van de extremisten beperkt zich sinds geruime tijd tot sporadische acties zoals het ontsteken vanop afstand van springladingen of aanvallen uit een hinderlaag.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud