'Topterrorist al-Zarqawi in Kirkoek'

(belga) - De gezochte Jordaanse topterrorist Abu Mussab al-Zarqawi is ondergedoken in de buurt van de Noord-Iraakse stad Kirkoek. Dat is althans de inschatting van de coalitietroepen.

De bevelhebber van de multinationale troepen in Kirkoek, de Amerikaanse generaal Lloyd Miles, liet dinsdag weten over inlichtingen te beschikken die erop wijzen dat al-Zarqawi de stad Fallujah heeft verlaten voor het noorden van Irak. De Amerikanen hebben een prijs van 10 miljoen dollar gezet op het hoofd van al-Zarqawi.

Bij een razzia in de soennitische dorpen rond Kirkoek hebben de coalitietroepen 38 vermoedelijke terroristen opgepakt. Dat heeft een woordvoerder van het Amerikaanse leger bekendgemaakt. Daarbij werden grote hoeveelheden wapens en munitie in beslag genomen.

In Mikdadija, op ongeveer 100 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Bagdad, is dinsdagochtend een hoge soennitische geestelijke bij het verlaten van zijn woning door onbekenden doodgeschoten, zo meldt de Iraakse zender al-Iraqia. Maandag werd ook al een hoge soennitische geestelijke vermoord in Mosoel.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud