Treinongeval Los Angeles eist levens

©REUTERS

Ten minste vijftien mensen zijn om het leven gekomen bij een ongeval met twee treinen nabij Los Angeles. Meer dan honderd passagiers raakten gewond.

(belga) - Dat heeft de lokale tv-zender KTLA bericht op basis van informatie van de reddingsteams.

Een pendeltrein en een vrachttrein botsten omstreeks 16.23 uur (lokale tijd) nabij Chatsworth, in San Fernando Valley ten noorden van Los Angeles. Uren na de aanrijding waren reddingswerkers nog steeds bezig met het bevrijden van geblokkeerde passagiers uit het treinwrak.
De burgemeester van Los Angeles, Anthony Villaraigosa, sprak van het zwaarste ongeval dat hij heeft meegemaakt. Volgens de politie zal de dodentol nog verder oplopen. Minstens tien gewonden zijn er erg aan toe.

De pendeltrein vervoerde tussen 350 en 400 passagiers en was om 15.35 uur vanuit Los Angeles vertrokken. De vrachttrein was op weg naar L.A. en werd bemand door twee machinisten, aldus operator Union Pacific.

De oorzaken van het ongeval zijn nog niet bekend. Meerdere wagons ontspoorden en vatten vuur. Een aantal passagiers zat gevangen is het treinwrak. Met reddingshelikopters werden gewonden naar ziekenhuizen overgevlogen. Meer dan honderd brandweerlui werden na de crash ter plaatse gestuurd.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud