Turkije verwerpt voorwaardelijk staakt-het-vuren PKK

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Alib Babacan, heeft dinsdag in Bagdad het aanbod voor een voorwaardelijk staakt-het-vuren van de separatistische Koerdische Arbeiderspartij PKK verworpen. Hij verklaarde dat Turkije niet onderhandelt met "terroristische organisaties".

(belga) - "De kwestie van een staakt-het-vuren betreft twee landen, twee legers en geen terroristische organisatie. Het probleem is een terroristisch probleem", zo verklaarde de minister tijdens een gemeenschappelijke persconferentie met zijn Iraakse ambtsgenoot Hoshyar Zebari.

Maandagavond kondigde de PKK aan dat zij bereid was tot een staakt-het-vuren als Turkije afziet van een inval in Irak en als de Turkse staat de politieke en culturele rechten van de Koerdische minderheid in Turkije respecteert.

De Verenigde Staten denken eraan de Koerdische rebellen in het noorden van Irak te bombarderen om Turkije ervan te overtuigen de grens met Irak niet over te steken. Dat schrijft de krant Chicago Tribune dinsdag. Ze citeert hoge Amerikaanse functionarissen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud