Turkijen en Armenië willen plooien gladstrijken

Er bestaat "politieke wil" om het conflict tussen Turkije en Armenië op te lossen. Dat hebben de Armeense president Serzj Sarkissian en zijn Turkse ambtgenoot Abdullah Gül zaterdag verklaard na afloop van een historische ontmoeting in Jerevan.

(belga) - "Wij delen de politieke wil om onze meningsverschillen op te lossen. Ik hoop dat dit bezoek onze relaties zal kunnen verbeteren", zo verklaarde Gül na afloop op een gemeenschappelijke persconferentie. Sarkissian voegde eraan toe dat de historische problemen tussen beide landen de volgende generaties niet mogen belasten.

Gül is de eerste Turkse president die een bezoek brengt aan Armenië sinds het land in 1991 onafhankelijk werd van de Sovjet-Unie. Turkije en Armenië onderhouden geen diplomatieke relaties omdat de twee buurlanden het nog steeds oneens zijn over de draagwijdte van de moordpartijen op Armeniërs ten tijde van het Ottomaanse Rijk.

Zaterdagavond spelen Armenië en Turkije een voetbalwedstrijd in het kader van de kwalificatiecampagne voor de Wereldbeker. Sarkissian en Gül wonen het duel bij. De Turkse president heeft zijn Armeense collega alvast uitgenodigd voor de terugmatch in Turkije.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud