Twee Israëlische luchtaanvallen op Gazastrook

(tijd/belga) - Israël heeft in de nacht van maandag op dinsdag twee luchtaanvallen uitgevoerd op doelwitten in de Gazastrook. Dat meldt een militair woordvoerder. Tegelijkertijd heeft het leger 82 Palestijnen opgepakt op de Westelijke Jordaanoever. Het zou gaan om leden van Hamas en de Islamitische Jihad, de belangrijkste extremistische moslimbewegingen.

Volgens een woordvoerder van het Israëlische leger werd een gebouw in Khan Yunis onder vuur genomen dat gebruikt werd door geldwisselaars. Eerder vond al een luchtaanval plaats in Beit Hanoun, in het noorden van de Gazastrook. Daar werden die bruggen beschoten die volgens Israël terroristen de toegang boden tot plaatsen van waaruit ze Qassam-raketten konden afvuren. Over eventuele slachtoffers gaf het Israëlische leger geen informatie.

Volgens Palestijnse veiligheidsbronnen viel er bij de aanval op Khan Yunis een lichtgewonde en werd een gebouw van de Fatah-beweging van de Palestijnse leider Mahmoud Abbas geraakt.

Het Israëlische leger heeft in de nacht van maandag op dinsdag ook 82 Palestijnen opgepakt op de Westelijke Jordaanoever. Het zou gaan om leden van de extremistische milities Hamas en Islamitische Jihad.

Het merendeel van de arrestaties werd verricht in de omgeving van Ramallah, Betlehem en Hebron. Sinds zondag zijn nu al 379 activisten opgepakt op verschillende plaatsen op de Westelijke Jordaanoever. Onder de arrestanten bevinden zich enkele politieke en militaire kopstukken van Hamas, zoals sjeik Hassan Yussef, die beschouwd wordt als een van de belangrijkste leiders van de radicale beweging op de Westelijke Jordaanoever.

23904719

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud