Twee nieuwe arrestaties terreurverdachten in Groot-Brittannië

Bij de speurtocht naar daders van de mislukte aanslagen met bomauto's in Groot-Brittannië heeft de politie opnieuw twee terreurverdachten gearresteerd. De beide mannen van 28 (en geen 20) en 25 jaar oud, zijn wegens medeplichtigheid bij de aanval op het luchthavengebouw van Glasgow in hechtenis genomen, aldus de Schotse politie van Strathclyde maandag.

(belga) Daarmee zijn er tot nog toe zeven verdachten opgepakt. Twee van hen werden overmeesterd op de luchthaven van Glasgow. Een 26-jarige man en een 27-jarige vrouw werden zaterdagnacht op de snelweg van Cheshire gearresteerd. De man die werd klemgereden op de snelweg is een Jordaanse chirurg, Mohammed Jamil Abdelkader Asha, aldus de Jordaanse autoriteiten die anoniem wilden blijven. Een andere man werd zondagnamiddag in Liverpool opgepakt. De meesten onder hen zijn geen Brits staatsburger, luidde het bij de politie.

De zoektocht naar mogelijke verdachten draait verder op volle toeren. Peter Clarke, chef van de antiterreurafdeling van Scotland Yard, zei zondag al dat het onderzoek erg snel gaat en duidelijke verbanden aantoont tussen de ontdekte bomauto's in het centrum van Londen en de mislukte aanslag in Glasgow.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud