Twee Palestijnse kinderen komen om in Gaza

(belga) - Twee Palestijnse kinderen van acht en tien jaar zijn vrijdag omgekomen toen Israëlische tanks hun huis beschoten. Dat zeggen Palestijnse bronnen. De beschieting vond plaats in het vluchtelingenkamp Khan Yunis in de Gazastrook.

Volgens de Israëli's kwamen de kinderen om toen een Palestijns springtuig voortijdig ontplofte.

Voorts kwamen donderdagavond drie Palestijnen om in de Gazastrook door Israëlisch vuur. Dat melden Palestijnse veiligheidsbronnen. De Palestijnen werden in de omgeving van het vluchtelingenkamp Al-Bourei door een Israëlische tank beschoten, aldus deze bronnen.

Met de dood van de vijf Palestijnen stijgt de teller van het aantal doden sinds het begin van de tweede Intifada, eind september 2000, naar 4.556. Onder hen zijn 3.522 Palestijnen en 960 Israëli's.

Volgens Israëlische militaire bronnen werden de drie Palestijnen door Israëlische eenheden ontdekt terwijl zij zich met een voorwerp 'gelijkend op een explosieve lading' begaven nabij de omstreden 'veiligheidsmuur' die de Gazastrook van Israël scheidt. Een tank loste schoten in hun richting, maar er is volgens de Israëlische berichten nog niet vastgesteld of de drie mannen werden getroffen.

Nabij Rafah, in de bufferzone nabij de Egyptische grens, raakten twee patrouillerende Israëlische soldaten lichtgewond door een explosie, zo meldt een andere Israëlische militaire bron.

22282643

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud