Unicef België stuurt 443 schoolkoffers naar Bam

(belga) - Maandagmiddag rond 16 uur vertrekt een airbus van het Belgisch leger met 443 schoolkoffers aan boord vanop de militaire luchthaven van Melsbroek. Deze schoolkoffers, gefinancierd door Unicef België zijn goed om 35.440 kinderen van basisonderwijs te voorzien, stelt Unicef België in een mededeling.

'Het schoolmateriaal onder de vorm van 'scholen in dozen' moet kinderen toelaten zo snel mogelijk opnieuw een min of meer normaal leven te leiden en de psychologische schade van hun ervaringen tot een minimum te beperken. Het voorzien in onderwijsmateriaal is dus zeker geen luxe', luidt het.

Volgens Unicef België kan 'via de onderwijsactiviteiten ook de ernst van de trauma's achterhaald worden en kan snel ingegrepen worden om de kinderen uiting te laten geven aan hun emoties'.

Daarnaast is Unicef ook actief op het vlak van de 'algemene' hulpverlening. Enkele uren na de aardbeving startte het Kinderfonds een grote noodoperatie. Unicef-ploegen werden naar de getroffen regio gestuurd. Unicef België maakte 50.000 euro vrij voor noodoperaties. Daarmee reageerde Unicef België op de noodoproep van 350.000 euro die Unicef enkele uren na de aardbeving lanceerde.

Unicef België roept de Belgische bevolking ook op tot solidariteit. Giften voor de hulpverlening aan de slachtoffers van de aardbeving in Iran kunnen gestort worden op 000-0000055-55 met vermelding 'SOS Iran'.

20795490

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud