Verantwoordelijke vredesproces Sri Lanka omgebracht

Op Sri Lanka is zaterdag Ketheesh Loganathan, de nummer twee van het Secretariaat voor de Vrede vermoord. Dat overheidsorgaan werd in 2002 opgericht om toe te zien op het staakt-het-vuren en het bestand met de rebellen.

(belga) De moord vond plaats op het moment dat bij gevechten tussen Tamil-rebellen en het leger in het noorden en oosten van het eiland minstens 177 doden en meer dan 300 gewonden zijn gevallen.

Ketheesh Loganathan, de adjunct-secretaris-generaal van het Secretariaat, werd door twee personen neergeschoten voor zijn woning in Dehiwala, een buitenwijk van Colombo, zo werd bij de politie vernomen. Bij zijn aankomst in het ziekenhuis werd zijn overlijden vastgesteld.

De Sri-Lankaanse president Mahinda Rajapakse beschuldigde de Tamil Tijgers ervan achter de moord te zitten. 'De president heeft deze moord veroordeeld. Voor hem is ze het werk van de Tamil Tijgers en dat toont aan dat ze leden uit de Tamil-gemeenschap viseert die zich voor de vrede inzetten', verklaarde een woordvoerder van het staatshoofd.

Loganathan is een gewezen lid van een linkse militante Tamil-groepering, een tegenstander van de Tamil-Tijgers. Nadien werd hij journalist en onderzoeker, alvorens bij het Secretariaat aan de slag te gaan. De secretaris-generaal van die instantie herinnerde eraan dat zijn adjunct een reeks maatregelen was voorgesteld om het te escorteren en zijn veiligheid te garanderen, maar dat hij die steevast afwees

(foto belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud