'Verdachte van moord op Anna Lindh bekende moord aan moeder'

(belga) - De jongeman die als hoofdverdachte van de moord op Anna Lindh (46) in voorarrest zit, heeft volgens mediaberichten aan zijn moeder bekend dat hij de moord heeft gepleegd. De overheid heeft de berichten niet bevestigd.

Het boulevardblad Expressen meldt vandaag in politiekringen vernomen te hebben dat de 26-jarige man aan zijn moeder details gaf over de aanslag van 10 september op de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken. Tegenover de politie ontkent hij echter.

In de krant Dagens Nyheter staat dat het aantal manschappen dat op het onderzoek gezet was, drastisch werd verlaagd omdat de moord als opgehelderd wordt beschouwd. De politiewoordvoerder Ulf Goranzon zei dat de rechercheurs niemand anders in verband met de moord zochten.

De komende dagen wordt het resultaat verwacht van een DNA-analyse van het jachtmes waarmee de moord werd gepleegd. De analyse wordt door Britse specialisten in Birmingham gedaan.

De Zweedse overheid geeft geen namen van verdachten vrij gedurende het vooronderzoek. Maar in Servië hebben media gemeld dat de verdachte Mihajlo Mijailovic heet, in Zweden geboren is en zich in het verleden al schuldig maakte aan geweldpleging.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud