Verdachte van moorden Ipswich aangehouden

Een 37-jarige man is maandagmorgen aangehouden in verband met de moorden op vijf prostituees in Ipswich, zo is door de politie bekendgemaakt. De man is opgepakt in zijn woning in het dorp Trimley, bij Felixtowe (Suffolk), zei commissaris Stewart Gull op een persconferentie.

(belga) "Hij is aangehouden op verdenking van moord op vijf vrouwen: Gemma Adams, Tania Nicol, Anneli Alderton, Paula Clennell en Annette Nicholls", zei commissaris Gull. De verdachte zit opgesloten in een plaatselijk commissariaat en zal er ondervraagd worden.

De arrestatie van de verdachte had plaats precies zeven weken na de eerste verdwijning, die van Tania Nicol op 30 oktober. De jongste verdwijning dateert van 10 december.

De vijf lichamen van de jonge vrouwen die als prostituees werkten om drugs te kunnen kopen, werden tussen 2 en 12 december in de buurt van Ipswich gevonden. De politie heeft bijna 10.000 telefoontjes gekregen met tips van burgers die poogden te helpen bij het vinden van de moordenaar. Voor het onderzoek, een van de grootste in de Britse geschiedenis, werd een vijfhonderdtal speurders en experts gemobiliseerd.

De identiteit van de verdachte werd door de politie niet bekendgemaakt, maar Britse televisiestations hebben de 37-jarige arrestant intussen geïdentificeerd als Tom Stephens, een bediende in een supermarkt. De Sunday Mirror drukte in haar zondageditie een uitgebreid interview af met Stephens. Aan de journalist vertrouwde hij toe dat hij de vijf slachtoffers kent en gaf hij toe dat hij al herhaaldelijk door de politie is ondervraagd. "Ik ben een vriend van alle meisjes (...) en ik heb geen alibi", aldus de man die een korte blonde baard en een snor heeft, aan de krant. Hij zegt niettemin onschuldig te zijn. Tom Stephens is gescheiden en woont alleen nabij Felixtowe, aldus de krant.

foto belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud