Advertentie
Advertentie

Verhofstadt en Poetin voor nauwere samenwerking met Gazprom

De Russische president Vladimir Poetin en premier Guy Verhofstadt willen dat Gazprom en de Belgische energiebedrijven grondig onderzoeken hoe ze in de toekomst nauwer kunnen samenwerken.

(belga) "België kan", aldus Verhofstadt in zijn gesprek met Poetin, "een draaischijf en een uitvalbasis voor de Europese gassector worden".

In een werkvergadering met de top van Gazprom herinnerde Verhofstadt eraan dat de fusieplannen van Suez en Gaz de France gevolgen hebben. "De Belgische regering", aldus de premier, "maakte toen ouvertures naar andere groepen". "Men kan dit als een uitnodiging aan het adres van Gazprom interpreteren", aldus vice-premier Didier Reynders die eveneens aan de vergadering met Gazprom deelnam.

Niet zonder trots kwam premier Verhofstadt na afloop van de ontmoeting met de Russische president melden, dat de vergadering aanzienlijk was uitgelopen. "In plaats van de geplande 2 uur, zijn het er 3 geworden". Naast de energiekwesties besprak Verhofstadt ook enkele van de hete internationale dossiers. Onder meer Iran. "We zijn het beiden volledig eens", aldus Verhofstadt, "dat een militaire oplossing in Iran tegen elke prijs moet vermeden worden".

foto epa

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud