Verhofstadt veroordeelt moord

Eerste minister Guy Verhofstadt reageert "met afschuw" op het nieuws van de moord op Benazir Bhutto. "Dit is niet enkel een aanslag op het leven van een voormalig eerste minister en huidig oppositieleider. Dit is de zoveelste aanslag op het democratisch proces in Pakistan", luidt het donderdag in een persbericht.

(belga) - "Verhofstadt veroordeelt deze schandelijke moord dan ook in de sterkste bewoordingen", luidt het nog.
Ook in de rest van de wereld wordt vol afschuw gereageerd op de aanslag op Bhutto.

VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon noemde de aanslag een "afschuwelijke daad".

De Amerikaanse president George W. Bush veroordeelde de "laffe" moord op de oud-premier en riep de Pakistanen op het democratische proces in hun land voort te zetten.

Ook Rusland veroordeelde de zelfmoordaanslag "scherp". "We bieden ons medeleven aan aan de naasten van Benazir Bhutto en hopen dat de Pakistaanse leiding erin slaagt de nodige maatregelen te nemen om de stabiliteit in het land te vrijwaren", aldus een woordvoerder van Buitenlandse Zaken in Moskou.

Buurland India noemde de zelfmoordaanslag een "verwerpelijke daad". "Wij zijn geschokt en vol afschuw over haar dood", zei minister van Buitenlandse Zaken Pranab Mukehrjee.

De Britse minister van Buitenlandse Zaken David Miliband is "diep geschokt" door de aanslag en riep al op tot "terughoudendheid, maar ook tot eenheid".

De Franse president Nicolas Sarkozy noemde de zelfmoordaanslag een "afschuwelijke daad". Zijn minister van Buitenlandse Zaken Bernard Kouchner riep de internationale gemeenschap op alles in het werk te stellen om de stabiliteit in Pakistan te vrijwaren.

In New York ging de koers van de olie donderdag bij opening van de beurs de hoogte in

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud