Vermoedelijke Al Qaedaterroristen opgepakt in Pakistan

(belga) - De Pakistaanse veiligheidsdiensten hebben maandag verschillende vermoedelijke Al Qaedaaterroristen aangehouden. Een van hen zou een vertrouweling van terroristenleider Osama Bin Laden zijn. Dat deelde de minister van Informatie Sheikh Rashid Ahmed donderdag mee in Islamabad. De aanhoudingen waren het gevolg van een vuurgevecht in de stad Quetta, waarbij een vermoedelijk Al Qaedadalid gedood werd.

Volgens de televisiezender GEO is de internationaal gezochte Spanjaard Mustafa Setmarian Nasar ook gearresteerd. De in Syrië geboren Spanjaard werd er in Madrid van verdacht als vertrouweling van Bin Laden deel uitgemaakt te hebben van een Al Qaedacel in Spanje. Die groep zou betrokken zijn geweest bij de voorbereiding van de aanslagen van 11 september 2001 in de Verenigde Staten. Verschillende leden werden al veroordeeld.

Setmarian werd er ook van verdacht als tussenpersoon voor de Al Qaedaleiding een belangrijke rol te hebben gespeeld bij de bomaanslagen in Madrid van 11 maart 2004, waarbij 191 mensen om het leven kwamen. De Spaanse speurders wijzen er echter op dat zij geen duidelijke aanwijzingen hebben gevonden voor zijn betrokkenheid bij de aanslagen in Madrid.

Volgens onbevestigde bronnen zou Setmarian betrokken kunnen zijn geweest bij de aanslagen in Londen tijdens de voorbije zomer. De Verenigde Staten beloven een beloning van vijf miljoen dollar (4,14 miljoen euro) voor zijn arrestatie.

Islamabad wilde de identiteit van de aangehouden personen niet bevestigen. De regering sprak over twee arrestaties. In Spaanse berichten daarentegen was sprake van drie aanhoudingen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud