Vermoedelijke ETA-leider Txeroki aangehouden

Foto EPA ©EPA

De vermoedelijke leider van het militaire deel van de ETA, Garikoïtz Aspiazu Rubina, alias 'Txeroki', is in de nacht van zondag op maandag in de hoge Pyreneeën gearresteerd. Dit meldt Michèle Alliot-Marie, de Franse minister van Binnenlandse Zaken, in een verklaring.

(belga) - De minister, die geen details geeft over de plaats en omstandigheden van de arrestatie, benadrukt in haar perstekst dat 'Txeroki wordt verdacht achter de moorden op de twee Spaanse agenten te zitten in Capbreton op 1 december 2007'.

In de verklaring feliciteert Alliot-Marie ook alle politiemachten die deel hebben genomen aan de operatie. De agenten, de 24-jarige Raul Centeno en de 23-jarige Fernando Trapero, werden koelbloedig doodgeschoten door drie leden van de ETA bij het buitengaan van een cafetaria in Capbreton. De ETA eiste de dubbele moord op op 17 december en verklaarde dat ze de Spaanse veiligheidsdiensten op eender welke plaats kon treffen.

De vermoedelijke militaire leider van de ETA 'Txeroki' is voor Spanje en Frankrijk een van de meest gezochte leden van de Baskische organisatie.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud