'Verschillende remedies noodzakelijk voor fusie Suez - Gaz de France'

Er zijn 'verschillende remedies' nodig vooraleer Suez en Gaz de France het groen licht voor een fusie krijgen van Europees Commissaris voor Concurrentie Neelie Kroes. Dat heeft Kroes donderdag gezegd tijdens een conferentie aan de New Yorkse Fordham universiteit.

(foto belga) Europees Commissaris voor Concurrentie Neelie Kroes

(belga) - 'We zijn niet tegen een grote fusie op zich', maar 'de partijen moeten meerdere remedies aanwenden' als ze het groen licht willen krijgen van de Europese concurrentieautoriteiten, sprak Kroes.

'We hebben een grondig onderzoek geopend wat aantoont dat de operatie concurrentieproblemen stelt. Hoe dan ook betekent dat niet noodzakelijk dat de Commissie finaal een negatief oordeel zal vellen', zei ze voorts aan het Franse persbureau AFP.

'We zijn in contact met beide bedrijven zodat ze ons wijzigingen voorstellen aan hun concentratie die voldoende zijn om een gezonde concurrentie op de betreffende energiemarkten te herstellen'.

Suez en Gaz de France hebben tot 20 september om 'remedies' (verkopen, veilingen van gas...) voor te stellen aan de Europese Commissie, die de concurrentieproblemen in Frankrijk en België onderzoekt. De finale beslissing van Europa valt in november.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud