Verwanten nummer twee regime Saddam Hoessein opgepakt

(tijd/belga) - Vier verwanten van het nummer twee van het gevallen Iraakse regime, Ezzat Ibrahim, zijn woensdagochtend opgepakt bij een operatie in Samarra, Noord-Bagdad. Dat heeft het Amerikaanse leger bekendgemaakt.

Een eenheid van het 720ste bataljon van de Amerikaanse militaire politie voerde een inval uit in twee huizen in Samarra, gelegen op zowat 125 kilometer ten noorden van Bagdad. Daarbij werden vier naasten van Ezzat Ibrahim al-Douri opgepakt, aldus commandant David Poirier. Soldaten hebben bevestigd dat het om neven van Ibrahim ging.

'Wij denken dat de gearresteerden weten waar Ezzat Ibrahim al-Douri zich bevindt en dat zij op de hoogte zijn van zijn doen en laten', aldus nog de commandant. Een veertigtal leden van de militaire politie nam deel aan de operatie. 'Ooit zal Ezzat Ibrahim wel boven water komen en dan hebben we hem', aldus Poirier.

Ezzat Ibrahim staat zesde op de lijst van 55 meestgezochte mensen, op zijn hoofd staat een prijskaartje van 10 miljoen dollar. Hij was vice-voorzitter van de Raad van het Commando van de revolutie (CCR), de hoogste leidende instantie van het gewezen Iraakse regime. Ibrahim is de hoogste verantwoordelijke van het gevallen regime die nog voortvluchtig is.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud