Vier Palestijnen gedood bij Israëlische luchtaanval in Gaza

Een slachtoffer wordt afgevoerd ©REUTERS

Bij een Israëlische luchtaanval op het oosten van Gaza-stad zijn zondagochtend vier gewapende Palestijnen gedood. Dat melden Palestijnse bronnen.

(belga) - Het Israëlische leger bevestigt dat het een luchtaanval heeft uitgevoerd boven Gaza. 'Het ging om een aanval gericht tegen een groep Palestijnen die raketten op Israël afvuurden vanaf het noorden van de Gazastrook', zegt een woordvoerder van het Israëlische leger. Even voor de Israëlische aanval waren twee raketten afgevuurd die terecht waren gekomen in een veld in het zuiden van Israël, zonder dat daarbij slachtoffers vielen of schade werd aangericht.

De grensovergangen tussen de Gazastrook en Israël zijn nog altijd gesloten, ondanks internationale oproepen om ze opnieuw te openen. 'De grensovergangen blijven tot nader order gesloten', aldus commandant Peter Lerner, verantwoordelijke van het bevoegde Israëlische bureau. De overgangen zijn al dicht sinds 5 november na nieuwe gewelddadigheden tussen het Israëlische leger en de Palestijnse beweging Hamas, die de controle heeft over Gaza.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud