Advertentie

Vijftien jaar cel voor O.J. Simpson

©REUTERS

Een rechtbank in Las Vegas heeft de vroegere Amerikaanse footballster O.J. Simpson vrijdag tot minstens 15 jaar cel veroordeeld voor ontvoering en gewapende overval, de enige twee aanklachten die weerhouden werden van de twaalf aanklachten tegen de man, zo hebben Amerikaanse omroepen bericht. Van die minstens vijftien jaar zal hij er zeker negen uitzitten.

(belga) - De 61-jarige Simpson stond terecht voor een incident in september 2007 waarbij met enkele kompanen wapens in een hotelkamer in Las Vegas waren gebruikt om twee lieden die handelden in sportmemorabilia, te dwingen prullaria terug te geven aan Simpson, die meende dat ze hem waren ontstolen.

Simpson moet minstens vijftien jaar de cel in, maar komt binnen zes jaar in aanmerking voor voorwaardelijke vrijlating, aldus de omroep MSNBC. Simpson's kompaan kreeg ook 15 jaar.

Vlak voor het vonnis viel, sprak Simpson voor het eerst sinds het begin van het proces. Hij zei spijt te hebben en zich te willen verontschuldigen. Maar rechter Jackie Glass wimpelde dit af.

Zijn advocaten hebben al gezegd in beroep te zullen gaan. Maar ondertussen mag hij niet op vrije voeten, zei de rechter.

In 1995 was de man vrijgesproken van moord op zijn ex-vrouw Nicole Brown Simpson en haar vriend Ronald Goldman. Die vrijspraak heeft veel stof doen opwaaien.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud