VLD wil doorgaan met referendum

(belga) - Voor de VLD betekent het advies van de Raad van State niet het einde van de volksraadpleging over de Europese grondwet. 'Integendeel, wij vinden dat die zeker moet doorgaan en dit ondanks de bezwaren van de Raad van State. Het advies van de Raad van State is trouwens niet bindend', stelt kamerlid Fons Borginon in een mededeling.

Hij wijst erop dat het advies er kwam naar aanleiding van het wetsvoorstel van Rik Daems dat een volksraadpleging wil organiseren over het ontwerp van Europese grondwet. Het advies beroept zich op technisch juridische argumenten om te stellen dat een volksraadpleging over de Europese grondwet niet kan en is voor Borginon inhoudelijk niet echt onverwacht.

Het vastleggen van een heuse grondwet voor Europa is voor de VLD 'van dusdanig groot belang voor onze bevolking dat wij vinden dat juridische argumenten niet opwegen tegen het maatschappelijke belang van een duidelijke keuze over en liefst voor Europa door de mensen zelf'.

Vele Europese landen vinden deze Europese Grondwet een keerpunt in de geschiedenis en de moeite waard om er zijn bevolking over te raadplegen. Ons land mag - als historische Europese voortrekker - in die reeks niet ontbreken, aldus Fons Borginon.

22401534

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud