Voor het eerst sinds vier weken opnieuw onderhandelingen in Oost-Duitse metaalsector

(belga) - Vandaag/vrijdag wordt voor het eerst sinds vier weken staking in de Oost-Duitse metaalsector opnieuw onderhandeld tussen vakbonden en werkgevers. De staking blijft intussen duren. In Saksen en Brandenburg worden 7.700 arbeiders uit acht bedrijven opgeroepen te staken. Vakbonden en werkgevers uit de metaalsector komen vrijdagmiddag in Berlijn samen.

De metaalarbeiders in het oosten van Duitsland eisen de geleidelijke invoering van een 35-urenweek, zoals in West-Duitsland. Nu werken de Oost-Duitse metaalarbeiders in een 38-urenweek. De onderhandelingen waren op 12 mei afgesprongen.

Als gevolg van de staking liggen voor het eerst sinds 20 jaar de banden stil bij de Volkswagen-fabriek in Wolfsburg. Meer dan 10.000 arbeiders zijn er technisch werkloos.

Als bewijs voor de wil van de vakbonden om het conflict op te lossen, is de vakbondsactie bij het BMW-toeleveringsbedrijf ZF in Brandenburg donderdag stopgezet. Door de acties moest de productie van de BMW-3-reeks in München en Regensburg maandag worden stilgelegd.

In de Oost-Duitse metaal- en elektronicasector werken zowat 310.000 mensen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud