Voorzitter Russische centrale bank bij aanslag zwaargewond

Bij de zwaarste aanslag op een vooraanstaand Russisch ambtenaar in jaren is de voorzitter van de centrale bank, Andrej Koslov, in Moskou zwaargewond geraakt.

(belga) Een of twee onbekende daders schoten de plaatsvervangende president van de nationale bank in buik en borst, zeiden de behandelende artsen woensdag aan het persagentschap Interfax. De chauffeur van Koslov werd bij de aanslag op een voetbaltrainingsveld in het noordoosten van Moskou gedood.

De politie sloot een verband met de beroepsactiviteiten van Koslov niet uit. Hij is binnen de Russische nationale bank verantwoordelijk voor het toezicht op andere handelsbanken. Koslov had 's avonds met andere medewerkers van de centrale bank een partijtje voetbal gespeeld. 'Toen hij en zijn chauffeur uit de keedkamer kwamen, liep een onbekende naar hen toe en opende het vuur', zei een woordvoerder van de veiligheidsdiensten. Koslov werd in een ziekenhuis in allerijl geopereerd.

'Koslov trok hard van leer tegen banken die zich schuldig maakten aan oplichting, witwasserij of andere misdrijven', zei afgevaardigde Anatoli Aksakov van de financiële commissie van het Russische parlement. De nationale bank reageerde nog niet op de aanslag van woensdag.

(foto belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud