VS-ambassade in Algerije waarschuwt voor nieuwe aanslagen

De Amerikaanse ambassade in Algerije heeft zaterdag gewaarschuwd voor eventuele nieuwe terreuraanslagen. Ondertussen kammen de veiligheidsdiensten verschillende wijken in Algiers uit na de identificatie van een van de daders van de aanslagen van eerder deze week.

(belga) Op haar website stelt de ambassade over niet bevestigde informatie te beschikken die gewag maakt van mogelijke aanslagen in Algiers. Daarbij wordt gewezen op plaatsen als de Grote Post in het centrum van de stad en de zetel van de openbare omroep.

Op geen van beide plaatsen vielen zaterdag bijzondere veiligheidsmaatregelen waar te nemen. Het verkeer verliep er normaal en mensen passeerden er op weg naar het werk.

De minister van Binnenlandse Zaken kondigde zaterdag een verhoging van het aantal agenten in de steden aan. De controles aan de in- en uitritten van Algiers werden opgevoerd en de agenten kregen de opdracht strikter op te treden.

De ambassade geeft nog mee zaterdag zoals gebruikelijk open te zijn, maar beperkt de "bewegingen van zijn personeel in de stad". Ze heeft Amerikanen die in Algerije reizen gevraagd contact op te nemen met het Amerikaans consulaat in de hoofdstad.

Het Franse consulaat-generaal in Algerije heeft Franse burgers tot waakzaamheid opgeroepen en aangeraden tot het einde van de week af te zien van niet hoogst noodzakelijke reizen naar het Noord-Afrikaanse land.

Op 11 april vonden in de Algerijnse hoofdstad twee aanslagen plaats tegen het paleis van de regering en tegen een commissariaat in de buitenwijk Bab Ezzouar. Daarbij vielen 33 doden en 222 gewonden. Vrijdagavond werd een rijkswachter gedood en raakten twee van zijn collega's gewond bij een hinderlaag in het oosten van Algiers.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud