VS bestormen moskee in Ramadi

(belga) - De Amerikaanse legertroepen en de Iraakse veiligheidsmacht hebben vrijdag een moskee in de stad Ramadi bestormd en de luchtbombardementen op de nabijgelegen stad Fallujah verdergezet. Dat heeft een legerwoordvoerder gemeld in Bagdad.

Bij de luchtaanvallen op Fallujah kwamen drie Irakezen om en raakten vier anderen gewond, aldus lokale medische bronnen. De aanvallen waren de laatste in een serie van operaties, bedoeld om opniew controle te verwerven over de twee steden, verklaarde het Amerikaanse leger.

In Ramadi bombardeerde het leger een moskee die dienst deed als een verborgen wapenopslagplaats en onder meer twee ton explosieven, verschillende mortiergranaten en andere munitie herbergde.

Bij de bestorming van de moskee werden vijftig opstandelingen gearresteerd. De legerwoordvoerder verklaarde dat de Amerikaanse troepen de opdracht hadden gekregen geen moskeeën binnen te gaan, behalve wanneer blijkt dat er in de heilige gebouwen wapens liggen opgeslagen.

Ramadi en Fallujah, die beiden in de provincie Anbar liggen, worden sinds april gecontroleerd door de opstandelingen.

Nog vrijdag kwamen in al-Makdadiya, ten noorden van Bagdad, twee kinderen om en raakten drie andere kinderen gewond toen de rebellen mortieren afvuurden op een politiegebouw in de stad, aldus dokters van een lokaal ziekenhuis. Eén granaat trof een huis naast het politiekantoor, waar de vijf kinderen, allen van dezelfde familie, woonden.

In Baquba stierven één politieagent en één burger bij aanvallen op politiepatrouilles. Daarnaast meldde het Amerikaanse leger dat zes Amerikaanse militairen donderdag gewond raakten tijdens operaties in de provincie Anbar.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud