VS bombarderen Fallujah

(belga) - Het rebellenbolwerk Fallujah, ten westen van Bagdad, is zondagavond zwaar gebombardeerd door het Amerikaanse leger. Medische bronnen meldden acht gewonden. Ook hebben Amerikaanse en Iraakse soldaten het ziekenhuis ingenomen.

'We hebben acht gewonden binnengekregen', meldt een anonieme woordvoerder van het ziekenhuis van Fallujah. 'Wij roepen de internationale organisaties op ons te helpen. Het ontbreekt ons aan middelen om de crisis het hoofd te bieden.'

Het Franse persagentschap AFP meldt dat zondagavond zware beschietingen en bombardementen plaatsvonden op de oostelijke en westelijke wijken van de stad. Volgens AFP is ook het dorp Garma, ten zuidoosten van Fallujah, onder vuur genomen. In het dorp Abu Audah, ten zuiden van Garma, vonden gevechten plaats.

Het Amerikaanse leger en speciale Iraakse troepen hebben gezamenlijk en zonder geweld het belangrijkste ziekenhuis van Fallujah ingenomen. Dat meldt een met de troepen meereizende journalist. Daarbij zijn verscheidene personen gearresteerd. Het Amerikaanse leger heeft sinds 14 oktober zijn grip op Fallujah verstevigd. Tanks werden ingezet en prikkeldraadversperringen opgeworpen. Meer dan de helft van de 300.000 inwoners zijn gevlucht.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud