Advertentie
Advertentie

'VS geven landen punten op gedrag tegenover joden'

(belga) - Het Amerikaanse Congres heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken bevolen om te beginnen met het toekennen van punten aan regeringen over de hele wereld op basis van hoe die omgaan met hun joodse burgers. Dat meldde de Britse krant The Daily Telegraph vrijdag.

Een en ander moet uitmonden in een rapport over 'antisemitisme'. Dat zal gepubliceerd worden in het jaarlijkse VS-verslag over wereldwijde misbruiken tegen de mensenrechten, zo schrijft de krant.

Het Huis van Afgevaardigden keurde de wet goed als antwoord op wat de bedenkers van het wetsvoorstel 'een groeiende tendens naar antisemitisme, vooral in Europa' noemen. Eerder nam ook de Senaat de wet al aan.

Het congres verwierp het protest van diplomaten die in een memo de vrees uitdrukten dat 'een klemtoon op het jodendom de weg opent naar verwijten over partijdigheid en vragen kan doen rijzen over de geloofwaardigheid van de rapportering'.

Aangezien zowel Republikeinen als Democraten de wet goedkeurden, wordt verwacht dat ook president George Bush de wet zal ondertekenen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud