Advertentie
Advertentie

VS ontvangen minstens 7.000 Iraakse vluchtelingen

De VS zullen de komende maanden ten minste 7.000 Iraakse vluchtelingen ontvangen. Dat heeft een Amerikaanse regeringsmedewerkster zondag verklaard in de Egyptische hoofdstad Cairo.

(afp) "Het Hoog VN-Commissariaat voor de Vluchtelingen (HCR) denkt in de komende zes tot negen maanden 7.000 Iraakse vluchtelingen naar de VS te sturen", zei Ellen Sauerbrey, medewerkster van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, belast met humanitaire aangelegenheden, aan het Egyptische agentschap Mena.

De VS zullen ook 18 miljoen dollar schenken aan het HCR voor de opvang van Iraakse vluchtelingen. Dat is een derde van de som die het HCR voor de opvang van deze vluchtelingen nodig denkt te hebben.

In totaal hebben zo'n twee miljoen Irakezen hun land ontvlucht. Het merendeel van hen verblijft nu in Jordanië of Syrië, maar ook Egypte vangt minstens 100.000 Iraakse vluchtelingen op.

De VS kregen in het verleden kritiek omdat ze sinds de Amerikaanse invasie in Irak in 2003 slechts 466 Iraakse vluchtelingen hebben ontvangen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud