VS verdenken Asar al-Islam van aanslag in Bagdad

(belga) - De Amerikaanse militairen richten hun aandacht op de Islamitische groepering Ansar al-Islam, een terroristische organisatie die verbonden is aan Al Qaeda, bij hun onderzoek naar de aanslag op de ambassade van Jordanië in Bagdad. Dat heeft een woordvoerder van het Pentagon donderdag verklaard.

Een van de organisaties 'waarvan wij weten dat zij zich in Irak en in de regio van Bagdad bevindt is Ansar al Islam', verklaarde generaal Norton Schwartz, directeur operaties van de Amerikaanse militaire staf van de verschillende strijdkrachten.

'We weten niet of deze organisatie in verband staat met de gebeurtenissen van vanmorgen. Wellicht zal dat duidelijk worden naarmate wij voortgang boeken. Maar het is een aan Al Qaeda elieerde organisatie die onze aandacht trekt,' voegde hij toe. De generaal heeft niet gezegd of de aanslag met een bomauto, die 11 doden en 57 gewonden maakte, door het Pentagon is geïnterpreteerd als de manifestatie van een nieuwe tactiek in de guerrilla tegen de bezettingsmacht in Irak. 'De terroristen hebben toegang tot een veelvoud aan tactieken, zoals degene die werd gebruikt voor de aanslag op de ambassade van Jordanië,' stelde Lawrence Di Rita, woordvoerder van het Pentagon. Generaal Schwartz gaf te kennen dat hij niet wist uit hoeveel leden Ansar al-Islam bestaat en of de organisatie enige overheidssteun ontvangt.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud