Advertentie

'VS voorbereid op aanval door Noord-Korea'

Foto EPA ©EPA

De Amerikaanse president Barack Obama benadrukt in een interview dat maandag wordt uitgezonden dat de VS voorbereid zijn 'op alle eventualiteiten' in verband met een mogelijke lanceringv van een Noord-Koreaanse raket richting Amerikaans grondgebied.

(belga) - 'Deze regering en onze militairen zijn volledig voorbereid op alle eventualiteiten', aldus Obama in een gesprek met CBS News.

Gevraagd of dit een 'waarschuwing' aan het adres van Pjongjang betekent met het oog op een mogelijke 'militaire respons' op een dergelijke raketlancering, antwoordde Obama: 'Nee. Dit wil zeggen dat we voorbereid zijn op alle eventualiteiten, meer niet.'

'Ik wil me niet verliezen in speculaties over hypotheses. Maar ik wil het Amerikaanse volk verzekeren dat de puntjes op de i staan als het gaat om wat zich zou kunnen voordoen', aldus Obama.

Minister van Defensie Robert Gates liet donderdag aan de pers weten dat Washington bezorgd is over een eventuele raketlancering richting Hawaï. Wel zei hij erbij dat alle maatregelen zijn genomen om deze Amerikaanse staat te beschermen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud