Advertentie
Advertentie

VS wil spreken met ministers, niet met Hamas

De Verenigde Staten zijn bereid om onderhandelingen aan te knopen met de ministers van de Palestijnse regering, maar alleen als ze geen lid zijn van Hamas. Washington beschouwt Hamas als een terroristische organisatie.

(belga) De nieuwe Palestijnse regering is opgebouwd rond de Fatah-partij van president Mahmoud Abbas en de Hamas-beweging van eerste minister Ismaïl Haniyeh. De VS willen het contact met president Abbas verder onderhouden en zetten de deur op een kier voor Palestijnse ministers die geen lid zijn een terroristische organisatie, zegt een woordvoerder van de Amerikaanse ambassade in Tel Aviv.

De Verenigde Staten, de Europese Unie, de VN en Rusland eisen van de Palestijnse regering dat ze de staat Israël erkent en het geweld afzweert. Die voorwaarden zijn belangrijk alvorens Palestina opnieuw kan genieten van de financiële steun van de internationale gemeenschap.

Noorwegen heeft zondag al laten weten dat het bereid is de politieke en economische boycot tegen de Palestijnse regering op te heffen. De Noorse premier Jens Stoltenberg noemde de vorming van de nieuwe Palestijnse eenheidsregering "een moedige beslissing".

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud