VS zetten offensief in Fallujah voort

(belga) - Bij een grootscheepse aanval van het Amerikaanse leger en Iraakse strijdkrachten in de Iraakse stad Fallujah zijn vrijdag drie doden en zeven gewonden gevallen. Dat melden ziekenhuisbronnen. Bij een aanslag met een bomauto in Bagdad vielen vrijdag zeker één dode en tien gewonden.

Mannen aanschouwen het puin van een auto na een bombardement op Fallujah. (foto: afp)

'Donderdagavond vielen meer dan 1.000 Amerikaanse soldaten, vergezeld van Iraakse strijders, de stad aan', bevestigde een Amerikaanse legerwoorvoerder. Het offensief begon met een luchtaanval. Doel van de missie was 'terroristen uit te schakelen die tijdens de heilige ramadanmaand aanvallen plannen tegen de Iraakse strijdkrachten en onschuldige burgers'.

De laatste 24 uur werden al acht raids uitgevoerd op Fallujah. Volgens een ziekenhuisbron vielen daarbij donderdag vijf doden en zestien gewonden.

De aanvallan kwamen er na de mislukking van onderhandelingen over de uitlevering van de Jordaanse terrorist, Abu Mussab al-Zarqawi. Zijn terreurgroep wordt verantwoordelijk gehouden voor verschillende aanslagen, ontvoeringen en onthoofdingen in Irak.

De bomaanslag in de Iraakse hoofdstad Bagdad vond plaats vlakbij het politiekantoor van Dora. De Iraakse autoriteiten spreken van één dode. Volgens de Arabische tv-zender al-Jazeera kostte de explosie aan zeker vijf mensen het leven.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud