Wereldbank doneert 50 miljoen dollar aan Libanon

De Wereldbank doet een 'uitzonderlijke' donatie van 50 miljoen dollar (39 miljoen euro) aan de staat Libanon in het kader van de heropbouw van het land.

(belga) Dat bevestigde de vertegenwoordiger van Libanon, Gaby Soufan donderdag.

De Wereldbank heeft als prioriteit het financieren van staten aan de hand van leningen, maar wil een 'uitzonderlijke donatie van 50 miljoen dollar doen, als hulp voor de heropbouw van het land', aldus Gaby Soufan.

Voor de eerste keer wil de Wereldbank ook samenwerken met lokale collectieven. Als de Libanese staat dit wenst, kan een deel van de som gebruikt worden om ons te helpen', zegt de vice-burgemeester van Lyon, Jean-Michel Daclin. De stad Lyon heeft donderdag deze bijeenkomst georganiseerd in het kader van een plan voor de wederopbouw van Libanon.

In totaal hebben een dertigtal steden en collectieven deelgenomen aan de conferentie, benadrukt Daclin. Binnen de tien dagen zal een missie zich ter plaatse begeven 'voor een evaluatie van de benodigdheden'.

'Het project zou geconcretiseerd moeten worden eind 2006', zegt Bertrand Gallet, directeur-generaal van de Cités Unies France.

Foto: Belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud