Witte Huis kondigt drie benoemingen bij Financiën aan

De Amerikaanse president Barack Obama heeft drie nieuwe verantwoordelijken benoemd voor hoge functies op het departement Financiën. Dat meldde het Witte Huis zaterdag in een communiqué.

(belga) - Obama koos voor Helen Elizabeth Garrett als viceonderminister voor fiscaal beleid en Michael Barr, een oudgediende op Financiën onder president Bill Clinton wiens raadgever hij ook was, als viceonderminister voor financiële instellingen, zo staat in het bericht. De president benoemde ook George Madison als rechtskundig adviseur van het ministerie. Voor ze daadwerkelijk de ploeg van financiënminister Timothy Geithner kunnen versterken, moeten de drie nog in hun functie worden bevestigd door de Senaat.

Meerdere politieke verantwoordelijken maakten zich recent (deze week nog) zorgen over de werkdruk op de schouders van Geithner omdat het zo lang duurt om zijn ploeg te vormen, terwijl de VS het hoofd bieden aan de hevigste recessie in vele decennia.

Maandag benoemde Obama een rechterhand van Geithner, namelijk Neal Wolin, een veteraan op Financiën die diende onder de regering Clinton. Hij wordt viceminister van Financiën, de nummer twee op het kabinet. Ook Wolin wacht op goedkeuring van de Senaat. Obama heeft Geithner echter nog geen viceminister voor binnenlandse financiën gegeven, een functie die bepalend wordt geacht in het huidige klimaat.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud