Woedende menigte bestormt gevangenis Bali

(tijd) - Een vijfhonderdtal betogers heeft woensdagochtend een gevangenis op het Indonesische eiland Bali bestormd. De woedende menigte eiste de onmiddellijke executie van drie moslimextremisten die in de gevangenis in de Balinese hoofdstad Denpasar zijn opgesloten voor hun rol bij de aanslagen op een discotheek in Bali in 2002.

Foto (EPA): Politieagenten evacueren een van de veroordeelde extremisten uit de gevangenis van Denpasar.

Bij die aanslagen, dag op dag drie jaar geleden, kwamen meer dan 200 mensen om het leven. De drie militanten, Amrozi, Imam Samudra en Mukhlas, werden in 2003 terdoodveroordeeld en verblijven sindsdien in een gevangenis in Denpasar. De Indonesische politie heeft de drie nu overgebracht naar een andere instelling op het eiland Nusa Kambangan.

Eerder deze maand werd Bali, de belangrijkste toeristische trekpleister van Indonesië, opnieuw het slachtoffer van drie zelfmoordaanslagen. Daarbij vielen 23 doden en 150 gewonden. De Indonesische politie arresteerde dinsdag een verdachte van deze aanslagen. Het gaat om een arbeider die zondag werd opgepakt in de stad Jember, in Oost-Java.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud