Wolfowitz biedt excuses aan in schandaal oud-medewerkster

Paul Wolfowitz, voorzitter van de Wereldbank, heeft donderdag zijn excuses aangeboden in het schandaal waarbij een oud-medewerkster met wie hij een verhouding had, was betrokken. De vrouw, Shaha Riza, verhuisde bij het voorzitterschap van Wolfowitz naar Buitenlandse Zaken. Maar het was de bank die haar een forse loonsverhoging toekende.

(tijd) Uit interne documenten blijkt dat ze zo'n 200.000 dollar per jaar verdiende, wat meer was dan minister Condoleezza Rice zelf.

Wolfowitz bood donderdag openlijk zijn excuses aan. "Ik heb een fout begaan en excuseer er mij voor", luidde het op een persconferentie in Washington. "Ik neem alle verantwoordelijkheid op mij".

Eerder op de dag schreef de Financial Times dat Wolfowitz persoonlijk de loonsverhoging had bevolen. De Wereldbankvoorzitter pleegde donderdag over de kwestie overleg met de raad van bestuur. "Ik zal elke oplossing die zij voorstellen, aanvaarden", zei Wolfowitz nog.

De man komt met het schandaal in nauwe schoentjes. Het was immers Wolfowitz die binnen de Wereldbank een campagne voor anti-corruptie opzette. De hele kwestie komt ook ongelegen, want dit weekend is er de lentetop van de Wereldbank en het IMF. Zaterdag en zondag komen vertegenwoordigers uit zo'n 185 landen bijeen in Washington.

(foto: bloomberg)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud