Zeker twee doden bij aanval op moskee in Bagdad - update

(belga) - Bij een aanval van de Iraakse Nationale Garde op een moskee in het noordwesten van Bagdad zijn vrijdag minstens twee doden en verschillende gewonden gevallen. In de buurt van een controlepost van de politie in Bagdad zijn dan weer drie mensen om het leven gekomen bij een zelfmoordaanslag met een autobom. Dertien mensen raakten gewond. Ondertussen wordt er in bepaalde wijken van de stad Fallujah nog steeds zwaar gevochten tussen Amerikaanse soldaten en opstandige Iraakse rebellen.

De aanval op de moskee gebeurde vrijdagochtend, op het einde van het ochtendgebed. Twee- tot driehonderd leden van de Iraakse Nationale Gard drong het gebouw binnen, gooiden granaten en openden het vuur. Dat meldt een journalist van het Franse persagentschap AFP.

Verschillende gelovigen bevestigden dat de imam van de moskee, Sjeikh Moayed al-Adhami, werd aangehouden. In zijn preek had de imam bevestigd dat de stad Latifiyah, na Fallujah het volgende doelwit van de Amerikanen zou worden.

Elders in Bagdad kwamen vrijdag drie politieagenten om toen een autobom ontplofte nabij een controlepost in de stad. Bij de explosie raakten dertien mensen gewond. zeggen politie- en hospitaalbronnen.

In Fallujah duren de gevechten intussen nog steeds voort in bepaalde delen van de stad. Eerder op vrijdag werden in een naburige stad 24 lijken begraven van mensen die in Fallujah-offensief waren omgekomen. Sommige lichamen werden nog niet geïdentificeerd.

De radicale groepering Ansar al-Soenna verspreidde vrijdag een bericht waarin ze ermee dreigde stembureaus en kiezers aan te vallen bij de komende Iraakse verkiezingen in januari. Donderdag had een andere groepering al gelijkaardige bedreigingen geuit.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud