Zeker zeven doden bij aanslagen in Groene zone Bagdad - update

(tijd/belga) - Bij twee explosies in de Groene zone in Bagdad, de beveiligde zone in het centrum van de Iraakse hoofdstad, zijn donderdag minstens zeven burgers om het leven gekomen, onder wie zeker twee Amerikanen. Vier anderen raakten gewond. Zeker een van de de twee aanslagen was een zelfmoordaanslag. De aanslagen zijn opgeëist door de Jordaanse terrorist Abu Mussab Al Zarqawi.

'In het begin van de namiddag vonden twee explosies plaats in de internationale Groene zone. Daarbij vielen verscheidene doden, onder wie minstens twee Amerikanen', aldus de Amerikaanse ambassade in een persmededeling.

De ontploffingen vonden plaats in een populair café en in een drukbezocht winkelcentrum binnen de Groene Zone. Later vonden Amerikaanse soldaten nog een andere bom in het getroffen café.

Beide aanslagen werden donderdag op een islamitische website opgeëist door de terroristische organisatie rond de Jordaniër Abu Mussab Al Zarqawi. Volgens de mededelingen zijn beide explosies het werk van zelfmoordterroristen, al zegt de Amerikaanse ambassade in Irak dat dat slechts bij één aanslag het geval was.

Het is de eerste keer dat de zwaar bewaakte Groene Zone wordt getroffen door een aanslag.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud