Zeven doden bij luchtaanval op Fallujah

(belga) - Bij Amerikaanse luchtaanvallen op de Iraakse stad Fallujah zijn donderdagavond zeven personen gedood en drie verwond. Dat melden medische bronnen. Het Amerikaanse leger heeft bekendgemaakt dat het donderdagmiddag en -avond twee aanvalsgolven op de sector heeft uitgevoerd.

Volgens woordvoerder luitenant Lyle Gilbert hebben Amerikaanse mariniers 'nieuwe luchtaanvallen uitgevoerd en artillerievuur afgeschoten op wapenopslagplaatsen in het zuidoosten van de stad'. In de rebelse soennitische stad zijn krachtige explosies gehoord. Inwoners melden vlammen die opstegen boven de zuidoostelijke wijk Chouhada.

Enkele uren eerder hadden de mariniers een luchtaanval uitgevoerd nadat ze doelwit waren geworden van een aanval met mortiergranaten, raketten en automatische wapens.

Het Amerikaanse leger heeft zich sinds 14 oktober sterker in Fallujah doen gelden. Sinds die datum voert het leger regelmatig grondaanvallen en vrijwel dagelijks luchtaanvallen uit op vermoedelijke schuilplaatsen van de Jordaanse terrorist Abu Mussab al-Zarqawi en zijn aanhangers.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud