Zoon bin Laden vraagt politiek asiel aan in Spanje

©AFP

Een zoon van Osama bin Laden, de man achter het islamitische terreurnetwerk al-Qaida, heeft politiek asiel aangevraagd in Spanje. Dat zegt de Spaanse minister van Binnenlandse Zaken, die daarmee informatie uit de krant El Pais bevestigt.

(belga) - Omar bin Laden bevindt zich momenteel in de luchthaven van Madrid, waar zijn aanvraag onderzocht wordt. 'Hij blijft er tot er een beslissing is genomen', aldus de woordvoerder van de minister van Binnenlandse Zaken. De minister gaf geen details over het motief van bin Ladens zoon om asiel aan te vragen in Spanje.

Volgens El Pais heeft de 28-jarige zoon van Osama bin Laden politiek asiel aangevraagd nadat hij uit het vliegtuig was gestapt dat uit het Egyptische Caïro kwam. Hij zat in de transitzone van de luchthaven Madrid-Barajas. De bedoeling was dat hij naar Casablanca in Marokko zou vliegen.

Omar bin Laden trouwde vorig jaar met een Britse en vroeg in april nog een verblijfsvergunning voor Groot-Brittannië aan. Die werd hem geweigerd.

Omar bin Laden, die zichzelf als pacifist omschrijft, is het vierde kind uit het eerste huwelijk van de meest gezochte man op aarde.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud