Zware zeebeving schrikt Indonesië op

Een krachtige aardbeving heeft zondag, iets na middernacht lokale tijd, Indonesië getroffen. De beving deed zich voor op zee, nabij het eiland Sulawesi. Het tsunamialarm dat na de beving werd afgekondigd, werd een uur na de beving opgeheven. De schok veroorzaakte massale paniek. Of er slachtoffers zijn, is nog niet geweten.

(belga) - Volgens het bevoegde Indonesische agentschap BMG ging het om een schok van 7,7 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag 130 kilometer uit de kust, ten noorden van Gorontalo in Noord-Sulawesi, aldus BMG. De beving ontstond tien kilometer onder de zeebodem. Een half uur later volgde een naschok met een kracht van 6 op de schaal van Richter.

Er waren geen onmiddellijke meldingen van slachtoffers of schade. Volgens de Indonesische media veroorzaakte de beving massaal paniek. Duizenden mensen verlieten hun huizen om hoger gelegen gebieden op te zoeken, uit schrik voor een tsunami.

Volgens het Amerikaanse observatiecentrum USGS had de beving een kracht van 7,5 op de eigen schaal die het hanteert. Vanaf een kracht van 6 wordt de beving als zwaar beschouwd.

Volgens een Duits observatiecentrum had de beving een kracht van 7,4 op de schaal van Richter op een diepte van 39 kilometer onder de zeebodem. Volgens het USGS deed de schok zich voor op een diepte van 21 kilometer.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud