Stromae op weg naar 3 miljoen YouTube-hits

©AFP

De videoclip van ‘Formidable’, de nieuwe single van onze landgenoot Stromae, werd de afgelopen drie dagen bijna 3 miljoen keer op YouTube bekeken.

Na het wereldwijde succes van zijn anticrisislied ‘Alors on danse’ was het al een hele poos stil rond Stromae (foto). Met een slimme marketingstunt katapulteerde de 28-jarige Brusselaar zichzelf deze week opnieuw in het brandpunt van de virale belangstelling. Een filmpje waarin Stromae ladderzat op een kruispunt aan de Louizalaan in Brussel opdook, bleek een stunt om zijn nieuwe single ‘Formidable’ te promoten. Met groot succes, blijkt drie dagen na de release op YouTube van het aan Jacques Brel schatplichtige ‘Formidable’. Donderdagavond stond de teller al op bijna 3 miljoen hits.

Als het nummer een even grote hit wordt als ‘Alors on danse’ uit 2010, staat ‘Formidable’ een fraaie toekomst te wachten op het populaire videokanaal. Ter vergelijking: ‘Alors on danse’ is 38 miljoen keer bekeken op YouTube. De meest bekeken Belgische muziekclip op het videokanaal is nog steeds ‘Somebody that I used to know’ van Gotye (405 miljoen keer). ‘Ayo Technology’ van Milow (16 miljoen) en de eightieswereldhit ‘Pump up the Jam’ van Technotronic (14 miljoen) vervolledigen de top 5 van populairste Belgische videoclips op het platform.

Lady Gaga was in oktober 2010 de eerste artiest die de magische grens van 1 miljard views doorbrak met haar videokanaal. Voor de primeur diende Lady Gaga een spannende strijd te leveren met de tienerster Justin Bieber. De monsterhit ‘Baby’ van de intussen 19-jarige Canadees werd al 861 miljoen keer aangeklikt. Vooralsnog doet niemand beter dan de Zuid-Koreaan PSY, wiens ‘Gangnam Style’ aan 1,6 miljard views zit.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud